perjantai 27. syyskuuta 2013

Perjantain pöperöt

Olis taas työviikko pulkassa, hurraa! Jostain syystä Bloggerin kello on ihan eri ajassa kuin omani (ainakin edellisten postausten kirjoitusajat on ihan outoja), nyt on siis perjantai-ilta. :)

Tää päivä on mennyt niin mallikkaasti syömisten osalta, että ajattelin juhlistaa viikonloppua jäätelöllä (ai mikä painonhallinnan jalo taito?).

Aamu alkoi ihanan kiireettömästi (mutta kyllä se kiire tuli sieltä vielä!) uutukaisen Fitin seurassa sängyssä loikoillen.

Aamupalaksi kurkkua, omenaa, kuivattua viikunaa ja ruisleipä margariinilla, kinkulla, juustolla ja miniluumutomaatilla. Noin 290 kcal.

Oon huomannut eväiden valmistamisen olevan useimmiten tosi työlästä! Tuntuu, että monesti tulee kiire lähteä töihin juurikin sen takia, kun eväiden teossa on mennyt niin kauan. Vaikka todelliset syyt varmaankin piilevät jossain ihan muualla (oon huono arvioimaan ajankulua? tykkään nukkua liian pitkään? haluan kirjoittaa blogia tai lukea muiden blogeja ennen töihin lähtöä? haluan suoristaa hiukset?). Tänäänkin tuli karmaiseva kiire lähteä, ehdin juuri ja juuri pullottaa smoothien ja vetäistä nopeasti kanaa kitusiin. Mutta tärkeintä, että ehdin, ja ehdin töihinkin. :)

Kanaa, jota söin kahteen otteeseen: ensin pelkistettynä miniluumutomaattien kanssa kotona, sitten raejuuston, mangon, omenan ja miniluumutomaattien kanssa töissä ruokiksella. Paistettu rypsiöljyssä kera seesaminsiementen. Vokkivihanneksiin en uskaltanut vielä koskea.

Noista vokkipannulla näkyvistä värikkäistä vielä... Ostin muutama viikko sitten pari pussia pakastevihanneksia, kahdesta eri syystä. Ajattelin vihdoinkin ottaa käyttöön joululahjaksi saamamme vokkipannun ja halusin opetella syömään monipuolisemmin kasviksia. Toinen pussi oli joku classic-versio: minimaissia, porkkanaa, parsakaalia ym. Hyvää. Mukana oli joitain tosi maukkaita rouskuvia juttuja. No, ilmeisesti olisi kuitenkin kannattanut lukea tuoteselosteet vähän tarkemmin (tai lukea ylipäätään eikä vaan mättää pusseja terveellisyyden huumassa ostoskoriin), koska tässä toisessa, thai-versiossa, oli mukana sieniä ja sipulia. Sienet menee, ne on kuitenkin melko mauttomia, mutta sipuli on mun iki-inhokkini. Sipulin maku muiden mausteiden joukossa ei niinkään mua häiritse, mutta näkyvää sipulia en voi sietää. Aion kuitenkin olla urhea ja syödä ton hässäkän pois jääkaapista. Jonain päivänä. Tänä viikonloppuna, voisi tarkentaa. Mikä ei tapa, vahvistaa!

Töissä siis söin kanasalaattia (ilman salaattia tosin, miksikä sitä sitten kutsuisi?) ruokatauolla ja illemmalla join smoothien. Se on kyllä tosi kätevä eväs, kun voi ihan minuuteissa juoda ja täyttää kuitenkin mainiosti.

Smoothie valmistusvaiheessa. Aineksina rahka, mustaherukat ja baby-pinaatti. 280 kcal.

Ennen työpäivän loppua laskeskelin päivän saldoa. Olin syönyt vain 1300 kaloria! Enkä ollut nähnyt nälkää, töissäkin söin ylimääräisen banaanin ennen ruokista, koska oli pakko saada jotain kiireessä syödyn kanalounaan jäljiltä kurisevaan vatsaan. Monesti tällaisessa tilanteessa oon täyttänyt "kalorivajeen" herkuilla, koska "on ollut varaa". Vaikka eihän se todellakaan haittaa, jos jonain päivänä energiansaanti jää reippaasti alle kulutuksen - tässähän yritetään vielä muutamaa kiloa tiristellä. Tänään en kuitenkaan herkutellut, vaan söin pienen lämpimän iltapalan tässä samalla kun kirjoittelin.

Okei, jälkkäriksi pari keksiä. Pääruokana kevyt tomaatti-basilikakeitto krutongeilla. Yhteensä 240 kcal.

Energiaa tuli perjantaille siis 1540 kalorin verran. Se on melko vähän mulle, kun ottaa huomioon että oli työpäivä. Ihmeen kevyesti kyllä söin, mutta samaan aikaan täyttävästi. Kovasti mä yritän opetella terveellisiä elämäntapoja, ja näköjään pystyn yllättämään itseni kun oikeasti syön terveellisesti. :D Tässä vissiin muuten pitäisi koko aiemman tekstin aikamuoto muuttaa, koska puhun koko ajan "tästä päivästä", vaikka kun kohta tämän saan julkaistuksi on jo huominen, eli lauantai. No, mitäs pienistä.

Viikonlopun ohjelmassa olisi ainakin urheilua, sekä katsojana että harrastajana. Voisin käväistä salilla, kokeilla kahvakuulaa ja uskaltautua lenkille pitkästä aikaa. Lauantai-ilta menee todennäköisesti kotioloissa leffaillen, täytyykin alkaa suunnitella kevyttä naposteltavaa sitä varten. :)

Palaillaan!

- Jenni




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti