maanantai 8. tammikuuta 2018

Hei hei mitä kuuluu?

Well hello! :)

Hengissä ollaan! Ja kuten edelliselläkin kirjoituskerralla (hups, yli kolme kuukautta sitten!), taas lomalla. Tää on nyt tällainen ylimääräinen, mutta ah-niin-tarpeellinen-ja-odotettu loma, joka johtuu jouluna tekemistäni erilaisita työtehtävistä. Eli seuraavan kerran menen töihin ensi viikon lauantaina, jee! :)

Pieni tilannekatsaus viime lokakuun jälkeisistä tapahtumista. No, se hyvä pöhinä mikä mulla oli syysloman aikaan ei kestänyt (ylläripylläri). Tunnustan jälleen kerran epäonnistumiseni ja syyt mitkä siihen johtivat. En nyt pureudu tarkemmin aiheeseen, mutta olin vuoden loppupuolella hieman alavireinen ja se tietysti heijastui laajemminkin elämääni - syömiset, varsinkin joulukuussa, meni ihan miten sattuu eikä se hehkuttamani kirjoitusvirekään säilynyt. Oh well, sellaista elämä vaan joskus on. Mulla on tapana aina innostua ja tehdä suunnitelmia, hehkuttaa ja ennakoida, mutta läheskään aina en ole sanojeni veroinen ja homma menee metsään. Tiedostan tämän puolen itsestäni ja teen töitä sen muuttamiseksi. :)


Viime viikon keskimmäinen salilook.

Viime viikolla palasin kahden viikon joulutauon jälkeen salille ja vaa'alle. Käyn siis edelleen vain salilla vaa'alla - oon todennut etten kaipaa sitä härveliä kotiin. Todennäköisesti ravaisin sillä aivan liian usein ja masentelisin hidasta kehitystä koko ajan.

Vahinkoa joulumässäilyistä oli tullut kahden kilon verran. Näin ollen hieno 5,5 kilon pudotus pieneni 3,5 kiloon. Ei siinä mitään, oon kuitenkin tyytyväinen syys-joulukuun saldoon ja tiedän noissa plussakiloissa olevan paljon pelkkää pöhöä.

Vaikka nyt lomailenkin, aion käydä työpaikan salilla sen kolme kertaa viikossa. Mulla ei kuitenkaan reissujen loistaessa poissaolollaan oo muuta kuin aikaa - joten miksi en kävisi? Tein ittelleni viime viikolla uuden treeniohjelman (tässä vuosien varrella "treenipankkiin" kertyneiden liikkeiden ja ohjelmien pohjalta) ja se tuntui mielekkäältä ja hyvältä. Ehkä tää motivaatio säilyy...?

Tiedän että sanoin näin viime postauksessakin, mutta aion todella nyt panostaa siihen mitä laitan suuhun. Mulla on jääkaappi ja hedelmälautanen täynnä kaikkea kevyttä ja maukasta: valmiita smoothieita, hedelmiä ja kasviksia. Pakkasessa on marjoja ja edellä mainittujen lisäksi aion syödä puuroa ja mahdollisimman vähän lisättyä sokeria. Sormet siis ristiin sokerikoukusta pääsemisen takia! En aio vetää niin askeettisesti että jättäisin hiilarit ylipäätään vähemmälle, vaan syön hedelmiä ja smoothieita hyvällä omallatunnolla.


Hieman epätarkkuutta kuvassa, mutta katson sen sormieni läpi. Eiliset syömiset ja lukeminen. Ensin rasvakahvi ja noin litra vettä sitruunalla ja suolalla. Sitten valmista smoothieta, puolikas banaani ja välipalakeksi (ne piti syödä pois kaapista häiritsemästä - lisättyä sokeria :(). Kolmanneksi ateriaksi taas välipalakeksi sekä miniluumutomaatteja, kurkkua ja omenaa tahinin kera.

Kuten kuvasta näkyy, kevyellä linjalla mennään. Tosin edeltävänä yönä mässäilin (koska tiesin että edessä on tiukemmat ajat) ja eilen illalla sorruin vielä salmiakkiin. Tavoitteena kuitenkin siis sokerittomampi elämä. Mulla on käytössä oiva Sulamon kalorilaskuri, jonne oon kirjannut viikkotavoitteeksi 750 gramman pudotuksen. Se tarkoittaa mun kulutuksella, ilman työn tuomaa ekstrarasitusta, noin 1100 kilokaloria per päivä. Tuntuu vähältä, mutta kun syö kolme kertaa päivässä ja täyttää lautasen kasviksilla, hedelmillä ja marjoilla, ei kyse ole mistään kitudieetistä. Ja sitten kun työt alkaa, kulutus nousee ja samalla myös syödyt kalorit. Tää on vain puhdasta matematiikkaa. :)

Jos tästä innostun, kirjoittelen vielä lisää tällä viikolla. Vertaistukea ja tsemppiä kaipaillen - toivottavasti joku vielä lueskelee. :)

Palaillaan

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti