lauantai 27. kesäkuuta 2015

Ihmeellinen Lontoo

Hello!

Reissusta on kotiuduttu, ja voisinkin lurauttaa erään biisinpätkän sen johdosta. "Tää on liian suuri city, tää ei mennyt niin kuin piti"... :D Toisin sanoen: meillä oli löyhiä ja vähemmän löyhiä suunnitelmia Lontoon reissun ajaksi, mutta_se_kaupunki_on_iso. Suunnitelmat eli, paljon nähtiin ja myös runsain mitoin juttuja jäi näkemättä. Ja mikä parasta - koko reissu oli yksi suuri seikkailu! :)

Tässä hieman Lontoon tunnelmia:

Meillä oli luppoaikaa ennen hotelliin kirjautumista, joten hyökättiin heti Stratfordiin ja olympiapuistoon. Tai saatoin mä ennen sitä pistäytyä jättimäisessä ostoskeskuksessa hankkimassa ittelleni törkeän halvat Air Maxit. :P

Ihana pikku yksiömme oli varustettu minikeittiöllä: levyt, vedenkeitin, leivänpaahdin, mikro, kasa ruokailuvälineitä ja astioita... Erittäin mukavaa ja hyödyllistä! :)

Mun suosikkirakennus, The Shard, tuttavallisemmin Piikki. Euroopan korkein pilvenpiirtäjä (310 m), jonne ei todellakaan uskallettu mennä sisään. :D

Sillalla. Taustalla toinen silta. (London Bridge/Tower Bridge)

Hienoin karkkikauppa ikinä! Tuliaisiksi lähti muutama namunen. Ja kenties omaankin käyttöön. :)

British Museum, rahaosasto. Olipahan huikean hieno museo, jonka tutkimiseen ei olisi kokonainen vuorokausikaan riittänyt.

Piccadilly Circus ja suurkaupungin humu.

Camden Town, eräs suosikkikaupunginosistani. Katutaidetta löytyi joka nurkan takaa. :)

Edelleen Camden Town ja aika siisti metallibaari The Dev. Katto oli huisi, olut edullista ja asiakaskunta mielenkiintoista! :)

Primrose Hill ja näkymät kaupungin ylle. Hei, lontoolaisetkin harrastaa pussikaljoittelua! :D

Eräänä iltana, "koti"matkalla. City lights, oh boy. :)

Haarniska poikineen. Yksi The Towerin ihmeellisyyksistä (toinen tietysti oli kruununjalokivet, mutta niitä ei saanut kuvata).

Haloo?

Natural History Museum, epäilemättä yksi siisteimmistä paikoista missä oon ikinä vieraillut. Dinoja, valaita, kaikenlaisia eläimiä, eliöitä, kiviä... Ja rutkasti tietoa ihan kaikesta - tuollakin olisi voinut viettää viikon. :)

Hyde Park ja kaunis kesäpäivä. Mutta koska sää oli tyypillisen brittiläinen, myös tuona päivänä satoi ja oli harmaata. :D

Cutty Sark. Piti peruuttaa aikamoinen matka, että sai edes siedettävästi koko laivan kuvaan. :D Kyseessä siis vuonna 1869 rakennettu 85-metrinen klipperi, joka alun perin kuljetti teetä.

Mudchuten farmialue. Löytyi lampaita, vuohia, kanoja, kukkoja, hevosia, sikoja... Kyllä me Lontoossa oltiin. ;D

Perinteinen brittipubi! Ja läksiäisjuomaksi (tosiaan tiistaina pari tuntia ennen lentokentälle lähtöä pistäydyttin) tietysti perinteinen brittidrinkki, lasillinen Pimm'siä. :)

Keikalle ei tosiaan päästy, koska Foo Fighters joutui peruuttamaan tukun Euroopan konsertteja solistin loukkaantumisen takia (poor Dave <3). Harmitus jäi hiuksenhienoksi, koska kaupungissa riitti ilman keikkaakin tarpeeksi ihmeteltävää ja koettavaa. Aloinpa jopa unelmoida joskus asuvani Lontoossa. :) Ainakin jonkin aikaa, niin hieno paikka se oli. Ja vaikka olenkin käynyt Lontoossa kerran aiemmin (reilut kaksitoista vuotta sitten lukion kurssin opintomatkalla), koin että tämä juhannusreissu oli mulle se todellinen ensimmäinen visiitti.

Mutta ettei reissun alkuperäinen syy olisi unohtunut, teimme yhtenä päivänä retken pääkallopaikalle, eli Wembley Stadiumille. Matka oli siedettävän pituinen, mutta sitäkin raskaampi henkisesti. Vaikka Lontoo oikeasti oli aivan huikea ja ihmeellinen kaupunki, tosiasia oli se, ettemme olisi edes keksineet lähteä sinne juuri tuona ajankohtana, ellei tiedossa olisi ollut keikka. Ja sitä keikkaa olin odottanut - oon fanittanut Foo Fightersia vuodesta 2003 lähtien. :') Bändi on lyhyellä "pakko nähdä kerran elämässä"-listallani kirkkaasti ykkösenä. Toki ne on vierailleet Suomessakin useaan otteeseen, mutta syystä tai toisesta (kuten siitä, että Tavastian keikalle pääsystä oli käynnissä Koffin kilpailu, johon mulla ei silloin riittänyt ikää :D) en oo ikinä päässyt katsomaan. Enkä päässyt vieläkään, mutta tiedän että mun hetki koittaa vielä. :)

Wembleyn katveessa. :') Mulla on vahva tunne, että vielä joskus oon tuolla sisällä. Minä ja 90000 muuta.

Lontoossa tuli tottakai tehtyä muutakin kuin ihmeteltyä nähtävyyksiä ja hengailtua puistoissa. Nimittäin me syötiin! Ja juotiin. Ruoka ja juoma oli hiukkasen halvempaa kuin Suomessa, ja brittiläinen pubikulttuuri vei kyllä voiton suomalaisesta ihan kuusi-nolla. Oli erittäin ilahduttavaa huomata, että Britanniassa on normaalia mennä koko perheen voimin pubiin, ja siellä voi syödä hyvin ja vanhemmat voi halutessaan ottaa ruoan kanssa yhden juoman. Pubiin voi myös piipahtaa aamupäivällä, eikä sieltä löydy yhden yhtäkään paikallista "kantista" (joita täällä päin näkyy sitäkin enemmän). Syömiset pidin suhteellisen siisteinä, vaikka käytiinkin peräti kolmessa erinomaisia hampurilaisia tarjoavassa kansainvälisessä ketjuravintolassa. Suuren maailman herkkuja ja erilaisia oluita tuli maisteltua jonkun verran. :P Uskon siltikin, ettei paino noussut reissun aikana, koska me käveltiin sen verran paljon.

Pret A Mangerin oikein maukas patonki (ja samalla ensimmäinen ateria Lontoossa), täytteinä tonnikalaa, kurkkua ja majoneesia. Slurps!

Pubikahvi seuranaan (jälleen) Pret A Mangerin tajuttoman maukas herkkupatukka. MIKSEI tää ketju oo rantautunut Suomeen??!

Lindtin pikku suklaapatukka (oi nam) ja mansikoita. :P Mansikoista riittikin monelle aamupalalle.

Pubiateria: kanaa, pekonia ja juustoa, sekä ranskalaisia ja herneitä. Kaksi annosta maksoi 12 puntaa, ei paha!

Breakfast in bed: paahtoleipää kinkulla ja juustolla, kreikkalaista jogurttia mansikoilla, porkkanaa (ne oli VALMIIKSI pilkottu!), appelsiinimehua ja kahvi maidolla. Jaksoi muutaman tunnin! :)

Omnom, salaatti Planet Hollywoodissa: päärynää, saksanpähkinöitä, pecorinoa ja rehuja. Kastike oli raikas ja annos ISO! :P :P :P

Yksi monista oluista, ja mukava uutuus ittelleni: Newcastle. Hieman makeutta eikä perinteisen oluen makua.

Sainsburyn herkullinen päärynä-kirsikka-punajuuri-smoothie. Huomattavasti edullisempi kuin esimerkiksi Innocentin, vaikka käytännössä samaa kamaa. :)

Poikettiin pizzalla! Notting Hillistä löytyi aito italialainen ravintola, jossa oli ihanat pienet puutuolit ja -pöydät sekä kotoisa sisustus. Pizzan pituus: 70 cm. :D Täytteet lihaisat, juusto venyvää, ja kyllä - muutama pala lähti doggy bagissä mukaan.

Jättiläiskeksejä huokeaan hintaan - pakko kokeilla! :D Mauksi valikoitui vadelma-valkosuklaa, nam. :P Erään aamun esiaamupala kuvassa siis.

Paulin (toinen huippuihana kahvilaketju, ranskalainen) patonki: seesaminsiemenleipä, voita, salaattia ja camembertia. Oh là là.

No mäkkiruokaa, pitihän sekin testata! :'D Happy meal, juustohampurilaisella ilman suolakurkkua ja sipulia.

Jälleen kerran yksi "miksei Suomesta saa tätääääääh??"-efekti: mustaherukkamehu ilman lisättyä sokeria. Erittäin marjainen! :P

Hard Rock Cafe. :P Sama annos kuin Manchesterissa, eli (en edelleenkään tiedä mikä se on suomeksi) hickory-savustettua revittyä kanaa, ranskalaisia, papuja ja cole slaw'ta. Tomaatti tuli miekkosen hampparin välistä. :)

Kun kerran ilmaiseksi sai... Juuri passeli jäätelöannos kahdelle jaettavaksi. :P

Sellainen postaus tällä kertaa, toivottavasti saitte jotain irti (ainakin mahdollisen matkakuumeen?). :) Tällä viikolla on luvassa myös blogin aihepiiriin paremmin liittyvää tekstiä, jos suinkin vain ehdin kirjoitella. Tiukka aikataulu, koska Tuska. :'D

Jos matkajutut kiinnostaa enemmänkin, suosittelen ystäväni superhyvää matkablogia. Sieltä löytyy myöskin aika paljon Lontoo-aiheista tekstiä, mutta muistakin kohteista.

Nyt tää lähtis aamupalalle, palaillaan! :)

- Jenni

2 kommenttia:

  1. Jee, kiitos suosittelusta! Niin tuttuja kuvia tutuista paikoista ja jutuista. Onnistuit näköjään vieläpä poimimaan just mun lempipatongin Pret A Mangerista, otan melkeen aina sen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! :) Niiiin paljon jäi näkemättä - pakko mennä ehkä jo ensi vuonna uudestaan. :P Hahhaa, PAM:ista muodostui ihan mun suosikkipaikka (ja niitä oli kaikkialla). :))

      Poista