keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Aika täydellinen vapaapäivä

Moi!

Mulla oli eilen poikkeuksellinen arkivapaa, ja kerrankin osasin hyödyntää koko päivän. En siis jäänyt kotiin lojumaan, vaan sain aikaan ihan oikeita asioita ja siinä sivussa ittelleni huikean hyvän fiiliksen. :) Alkaisko tässä pikkuhiljaa heräillä eloon? :)

Aamu alkoi perinteisesti kahvilla ja Facebook-pelien pelaamisella (ai hyödynsin koko päivän, jooooooooooo toki :D). Sitten otin purkit ja purnukat kauniisiin kätösiini ja väsäsin satsin mysliä. Oon vain kerran aikaisemmin tehnyt mysliä, ja silloin käytin hieman eri raaka-aineita ja valmistustekniikkaa (ainakin käytin hunajaa ja paistoin pannulla). Mutta yhtä maukasta tuli tästäkin pellillisestä. :P Mysliin päätyi kaurahiutaleita, kvinoaa, seesaminsiemeniä, pähkinäsekoitusta, banaanijauhetta, rypsiöljyä, inka-marjoja ja kuivattua omenaa.

Yllä ainekset, määrät, kalorit ja proteiinit. Alla kuvauksellinen sörsseli, jossa mysliä, soijajogurttia ja appelsiinia.

Oikein hyvin maistui aamupala, vaikka ensin epäilinkin appelsiinin yhteensopivuutta myslin ja soijajogurtin kanssa. Ja mikä parasta, mysliä jäi vielä moneen syömiskertaan, jolloin voi kokeilla erilaisia yhdistelmiä. :)

Aika pian aamupalan jälkeen matkustin kotisalille ja tein oikein hyvän koko kehon treenin. Oon hitsin ylpeä, että päätin mennä, koska hiukan (jälleen) soudin ja huopasin lähtemisen kanssa. Viime viikolla olin jo päättänyt meneväni tänään salille: kokonainen vapaapäivä on pakko käyttää hyödyllisesti, kun kerrankin pääsee arkena ja hyvään aikaan treenaamaan. Aamupäivästä ja alkuiltapäivästä kun salilla on vähemmän porukkaa (kehtaa paremmin vedellä niillä kaikista pienimmillä painoilla, heh heh.. :D). Mutta sitten eilen illalla tulin toisiin aatoksiin, kun lyllersin töistä kotiin jalkakipuisena ja muutenkin naattina. "Täytyy kattoa huomenna kykenenkö salille", ajattelin. Jalat oli siis aika tunnokkaat lauantain lyhyestä reisi-pakaratreenistä (huomaa, etten oo kyseistä DVD:tä käyttänyt piiiitkään aikaan), ja muussakin kropassa oli tuntemuksia edellisen päivän salitreenistä. Aloin myös puntaroida sitä, että haluanko lähteä sahaamaan julkisilla edestakaisin, kun illallakin on vielä menoa. Tänään kuitenkin heräsin vain pienin lihaskivuin, mutta sitäkin suuremman päättäväisyyden kanssa. Mähän meen sinne salille! Pysyin siis suunnitelmissani, ja oon tyytyväinen. :) Totuushan on, ettei ne treenit ikinä kaduta - enemmän kaduttaa se treenaamatta jättäminen. Salilla treenasin koko kroppaa, aikaa kului tasan tunti.

Olematon haba. Mut hei tää on hyvä vertailukuva (ennen). :P

On se vaan niin, että liikunnasta tulee energinen olo. Mulla se kesti koko loppupäivän, ja illalla uni kyllä maittoi. Energioissani kävin vielä kaupassakin kotimatkalla. Mukaan tarttui terveyssämpyläaineksia, seuraavan päivän ruokaa ja pahamaineinen kesäkurpitsa. Sanon pahamaineinen siksi, että oon kerran aikaisemminkin aikonut kokeilla kesäkurpitsaa, mutta se jäi jääkaappiin nahistumaan. Tälle yksilölle ei käy niin!

Sain ystävältäni muutama viikko sitten reseptin vähän terveellisempiin sämpylöihin. Hän oli puolestaan poiminut ohjeen jostain kirjasta, jossa oli reseptejä sokerittomiin ja viljattomiin ruokiin. Mua hiukan epäilytti pelkän mantelijauheen (mitä eroa on jauheella ja jauholla??) käyttö jauhona, joten sotkin taikinaan myös ruisjauhoa. Ja lopputuloksesta tuli sikamaukas! :P Täydellinen kypsyys ja koostumus sopivan kiinteä.

Meni ihan tollaisenaan.

Jos jotakuta kiinnostaa, herkkusämpylät valmistuvat tällä reseptillä:

- 2 dl jauhoja (1 dl mantelijauhetta + 1 dl ruisjauhoja)
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 rkl seesaminsiemeniä
- 2 rkl turkkilaista jogurttia
- 150 g juustoraastetta
- 2 kananmunaa

Sekoita kaikki ainekset, kananmunat viimeisenä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Syö.

Taikinasta valmistui neljä mukavankokoista sämpylää, ja jälkeenpäin vähän harmitti etten tehnyt suurempaa taikinaa. Mutta tarkoitus oli kokeilla millaisia sämpylöistä tulee - ensi kerralla sitten isompi satsi! :) Energiaa yhdessä pallerossa on aika tuhdisti, 350 kcal, mutta proteiinia peräti 19 grammaa. Väliin tuorejuustoa ja kylkeen kasa kasviksia, siinä on jo kelpo ateria. :)

Sämpylöitä oli tietysti heti pakko testimaistaa, mutta söin mä illan aikana oikeaakin ruokaa. Ja vähän napostelin (herkkujakin), kun myöhemmin tapasin kavereita pienimuotoisten illanistujaisten merkeissä. Kakun, keksit ja viinin jätin suosiolla väliin. 

Illalliseksi seitiä, kierreperunoita, hemapaa ja kurkkua. 406 kcal.

TV-naposteltavat: ruislastuja, riisikakku, viinirypäleitä, karkkia ja light-limua.

Kuvissa näkyviin päivän syömisiin kun lisää vielä salin jälkeen popsitun proteiinipatukan ja iltapalaleivät sekä -viinirypäleet, kalorisaldo näytti yhteenlaskettuna hienosti lukua 1999. :) Ei paha. Tän linjan kun pystyisi pitämään muinakin vapaapäivinä. Ja arkena olisi hyvä saada miinusta, että rupeis ne kilot karisemaan (vaaka näytti eilen 59,3 kg).

Eilisestä jäi oikein mukava fiilis - nyt jaksaa hyvin painaa vielä tän loppuviikon töissä. Seuraavan kerran liikun todennäköisesti perjantaina, koska pyrin pitämään maksimissaan sen kaksi välipäivää. Tällä hetkellä lihaksissa onkin sellaisia tuntoja, että ne välipäivät kyllä tulee tarpeeseen. :D Ehkä nuo kivut vähän tasaantuu, kun saa kunnon treenirytmin.

Nyt tää lähtis aamupalan tekoon, palaillaan!

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti