keskiviikko 27. elokuuta 2014

Näpy näpy

Heipä hei!

Mulla on tän tekstin työotsikkona "näpy näpy" sen takia, että ajattelin kaikenlaista jauhaa tässä - katsotaan muodostuuko pääkopassa jotain järkevämpää ennen julkaisua. :D

Lomaviikkokatsaukset jäi siihen yhteen, mutta voisin tässä lyhkäisesti kertoa loppulomasta. Rooman jälkeen vietin lähes koko jäljellä olevan loman kotoisessa Suomessa. Tein muffinsseja. Luin kirjan (Jennifer Weinerin Then Came You). Katsoin Girls-sarjan ykkös- ja kakkoskauden DVD:ltä (ihan huippu!). Harrastin liikuntaa tavoitteen mukaiset kolme kertaa viikossa - ja molempina viikkoina. Kävin sulkapalloilemassa noin puolen vuoden tauon jälkeen. Reissasin Tallinnaan 22 h-risteilyllä. Juopottelin. Herkuttelin. Rentouduin. Kelpo loma! :) Akut ladattiin ja oli hauskaa.

Alla lomanaikaisia kuvia.

Vähän hevimpi napostelulautanen: leipää margariinilla, juustolla ja kinkulla, makkaraa, ruisnachoja, kurkkua ja dippiä.

Girlsin seurana dippipaprikaa, raejuustoa ja mustikoita.

No sitä juopottelua. Vehnäolutta ja hornashotti.

Lenkin jälkeiset tunnelmat.
 
Äidin tekemää ruokaa: lasagnea sekä salaattia.

Käytiin iskän ja veljen kanssa BK:ssa. Kana-ateria plus jälkkäri (jonka ois tosin voinut jättää pois), oi nam. :P

Lenkkikaverina äidin Robin-koira. :)

Loman vikan päivän kunniaksi leivoin korvapuusteja. :P

Nyt kun on taas saapunut karu arki, oon täynnä uutta puhtia. Suunnitelmia on tehty, tavoitteita asetettu, ja kaiken kaikkiaan mulla on aika optimistinen fiilis tulevan syksyn ja talven suhteen. Selvää on, että muutoksia täytyy tehdä (ja TEEN!) ruokavalion ja liikkumisen kanssa, eikä menneiden kuukausien linjalla vaan_voi_jatkaa. Oon myöskin semikyllästynyt omaan asenteeseeni: soudan ja huopaan koko ajan, vaikka tavoitteet on kumminkin edelleen kirkkaina mielessä. Teen päätöksiä niskasta kiinni ottamisesta sun muusta, mutta kuitenkin luistan liikunnasta ja herkuttelen kaksin käsin. EI. ENÄÄ. Nyt ihan oikeesti siirryn sanoista tekoihin ja lopetan tän lusmuilun. Piste.

Tälle viikolle suunnitelmat on selkeät. Liikuntaa vähintään kolme ja puoli tuntia, koska kolme tuntia viikossa on aiemmin ollut mulle ihan se minimimäärä ja koska sen verran puuttuu aiemmin asettamastani 10 tunnin liikuntatavoitteesta elokuulle. Kätevästi elokuu loppuu sunnuntaina. :) Aion myös ottaa kokeiluun joka kolmannen päivän herkuttelun. Idean sain ihanalta Karolta. Tarkoitus oli testata systeemiä jo aiemmin, mutta kuinkas siinä kävikään: kokeilu toimi tasan kolme päivää. :D Mutta kuten jo aiemmin totesin, oon ihan supermotivoitunut, ja tällä kertaa onnistun! :)

Nyt kun viikon kolmas päivä on jo menossa (hmm, aloin kirjoittaa tätä tekstiä maanantaina... :D), pieni tilannekatsaus on paikallaan.

Liikuntasuunnitelmat etenee hyvin: eilen kävin salilla (ja tänään on olo sen mukainen), huomenna on sulkapallovuoro varattuna, ja lauantaina oon menossa jälleen salille. Eilinen treeni tapahtui työpaikan tiloissa, koska tää viikko on iltavuoroa ja nykyisten asuinjärjestelyjen valossa on helpompi treenata mahdollisimman lähellä työpaikkaa, jos haluaa ennen duunipäivää treenata. Lauantaina ajattelin pitkästä aikaa suunnata omalle jäsensalilleni, koska en halua enää yhtään pidempää maksaa turhasta. Ja onhan siellä toki tutut ja turvalliset välineet. :)

Joka kolmannen päivän herkuttelusta voin sen verran sanoa, että tähän asti on toiminut. :D Tietystikin vaatii useamman viikon ennen kuin systeemin todellinen toimivuus paljastuu. Näin viikon kolmantena päivänä mulla on kumminkin erittäin hyvä fiilis herkuttelusta. Maanantai ja tiistai menivät terveellisellä linjalla, ja laskin jopa kaloreita. Molempina päivinä söin vajaat 2000 kcal, ihan kelvon määrän kasviksia ja proteiinia. Tän vuorokauden puolella (okei, piti mennä heti puolenyön jälkeen napsimaan muutama karkki) oon herkutellut hyvin pienellä karkkimäärällä ja yhdellä korvapuustilla. Luulen, että se jää siihen. Ei mun tee mieli väkisin mättää vain sen takia, että tänään se on "sallittua". Haluan opetella kohtuutta ja syödä sen verran herkkuja, kun tekee mieli. Ja tänään musta tuntuu, ettei enää tee mieli. Seuraavan kerran sitten lauantaina. :)

Tarkoitus oli höpistä vähän muustakin, mutta työpäivä alkaa uhkaavasti lähestyä, ja on parempi pistää teksti pakettiin. Koska mulla on nyt vahva fiilis tästä lusmuilun loppumisesta, ulottukoon se fiilis myös tänne blogin puolelle - eli AINAKIN yhden tekstin vielä tän viikon aikana kirjoitan. :)

Palaillaan!

- Jenni

2 kommenttia:

 1. Jee, kiva nähdä toimiiko sullakin toi joka kolmannen päivän sääntö! :) Mä oon sitä nyt jo aika monta viikkoa noudattanut, ja toimii vieläkin loistavasti. Määrät on vähentyneet ja herkkupäivät harventuneet.. Viimeksi maanantaina oli herkkupäivä ja söin vain suklaapatukan, kun ennen meni ihan sairaita määriä.

  Mähän sallin itselleni pikkuherkut myös herkkupäivien ulkopuolella, jos joku muu tarjoaa ja oikeasti tekee mieli, eikä niistäkään ole ollut ongelmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tälleen neljäntenä päivänä hehkuttaa, mutta kyllä mä luulen että tää on mun juttu. :) Ja mietin kans, että jos on esim. jotkut juhlat, voin ihan hyvin ottaa herkkuja, ei tarttee kieltäytyä vain sen takia ettei oo "oikea päivä". Kunhan muistaa kohtuuden. :)

   Poista