sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Seitsemän aamun ilot

Viime viikkoisen lounaskatsauksen viitoittamalla tiellä aion nyt höpistä tämän kuluneen viikon aamupaloista. Ne noudattivat melko lailla keskenään samanlaista kaavaa, joten kuvat eivät ole kovin monipuolisia. Puuro on vaan niin hyvää!

Maanantai

Puuroannoksen perusrunko on seuraavanlainen: hiutaleita, raejuustoa, rasvan lähde, hedelmiä/marjoja. Joskus laitan sekaan myös vehnäleseitä, kaakaonibsejä tai hunajaa. Laatu on useimmiten kauraa, joskus ruista, tai edellämainittujen sekoitus. Kuivana hiutaleita menee desi tai puolitoista. Välillä teen "pidemmän kaavan" mukaan puuron kattilassa hellalla, jolloin ujutan mukaan yhden kananmunan. Raejuustoa laitan 50-100 grammaa, hedelmää ja/tai marjaa yhden-kaksi kappaletta tai 50-150 grammaa. Rasvat otan joko ruokalusikallisesta rypsiöljyä, lesitiinistä (nyt se tosin on ollut loppu jo pidemmän aikaa), chian siemenistä tai pähkinöistä kokonaisina tahi rouheena. Toisinaan sekoitan valmiiseen puuroon raakakaakaojauhetta. Joskus jos joku raaka-aine on loppu, sekaan saattaa päätyä pelkästään hedelmäsosetta ja/tai maapähkinävoita. 

Toisin sanoen: vaihtoehdot puuroaterialle ovat rajattomat, ja sen takia se on niiiiiiiin oivallinen syötävä. :) Eikä pelkästään aamupalaksi, vaan milloin tahansa.

Viikon ensimmäinen aamupala koostui kaurapuurosta, raejuustosta, manteleista ja päärynästä. Lisäksi kahvia maidolla.

405 kcal.

Tiistai

Uni ei tullut silmään enää ollenkaan poikaystävän lähdetyä HYVIN aikaisin aamulla töihin, joten vedin aamupalan jo seitsemän jälkeen. Jotta se ehtisi imeytyä ja vähän sulaa ennen salitreeniä. Kaurapuurosta tuli mukavan suklainen sekoitettuani siihen raakakaakaojauhetta. Lisäksi raejuustoa, banaania ja rypsiöljyä. Ja maitokahvi.

422 kcal.

Keskiviikko

Lepopäivän eväät oli tälläkin kertaa vähän tuhdimmat, joten aamupuuroonkin pääsi ylimääräinen kananmuna. Plus puolukoita, omenasosetta ja raejuustoa. Kananmuna tuo mukavaa, löysää rakennetta puuroon. Ja maut sopivat yhteen. :P

329 kcal.

Torstai

Torstaina mitäpä muutakaan kuin puuroa. Mukana omenaa, manteleita ja raejuustoa. Omena on alkanut nostaa osakkeitaan ruokavaliossani - johtunee banaanin tietoisesta vähentämisestä. Se on lähes yhtä kätevä eväskin! Aterian seurana join jälleen kahvia maidolla.

395 kcal.

Perjantai

Viikon viimeisen työpäivän aamu alkoi ruskeammalla puurolla, sillä sekaan pääsi vaihteeksi raakakaakaojauhetta. Kera maapähkinöiden ja kiivin. Kahvia myös, tällä kertaa mustana.

356 kcal.

Lauantai

Vapaapäivä ei tehnyt poikkeusta hyväksi havaittuun puurolinjaan. Heräsin melko aikaisin (jo klo 8 maissa) ja aloitin aamun kahvimukillisella. Vajaata tuntia myöhemmin lisää kahvia ja päivän puuro: kaurainen kananmunalla, kaakaonibseillä, hasselpähkinärouheella, omenalla ja raejuustolla.

372 kcal.

Sunnuntai

Ei muuten ollenkaan hullumpi olo, pää vain törkeän kipeä. Eli kankkuspäänsärky. Työkaveri oli varannut mulle karkkipussin ihan tätä aamua varten (:D), joten napsin muutamat hedelmäautot Sprite Zeron kanssa esiaamupalaksi. Puolentoista litran limupullo oli muuten yllättäen tyhjentynyt iltakuuteen mennessä... :D Pari tuntia karkkien jälkeen nautin varsinaisen aamupalan, joka ei ollut puuroa, hahaa! Kulhoon meni rahka ja mansikoita, jonka kyljessä pari hapankorppua tuorejuustolla, kurkkua, Zeroa ja kupillinen vadelmanlehtiteetä.

159 kcal.

331 kcal.

Sellaisia aamuja. Ehkä ensi viikolla otan ilta-aterioista kuvat ja kerron viikon lopulla niiden sisällöstä? :)

Palaillaan myöhemmin viikkokatsauksen merkeissä!

- Jenni

4 kommenttia:

  1. Kivoja puurovinkkejä, jos vaikka itsekin uskaltais koittaa syödä sitä puuroansa jotenkin muuten kuin hunajan ja kanelin kera.. :)

    VastaaPoista
  2. Hei kuulostaapa fiksulta toi muna puuroon -yhdistelmä :D miten siis laitat sen, keität puuron ja sitten vaan lisäät kananmunan? Et mitenkään anna munan kypsyä tms? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitän puuron melkein valmiiksi, rikon kananmunan sekaan ja hämmentelen hieman kypsemmäksi. :) Ei mee kauempaa valmistumisessa kuin jos keittäisi pelkän puuron (toki kauemmin kuin mikrossa). Kannattaa kokeilla!

      Poista