torstai 20. marraskuuta 2014

Böö!

Täällä ollaan!

Kuvatodiste:

Tämän aamun blogautuslook.

Nyt oli otollinen hetki, mielentila ja sopivasti aikaa kirjoittaa blogiteksti piiiitkän tauon jälkeen. Jälleen mitä suurimmat pahoittelut pitkästä tauosta. :( Mulla ei oo mitään (hyvää) selitystä tauolle - ei oo vaan blogi napannut. Tällä viikolla oon kuitenkin enemmän kuin pitkään aikaan miettinyt uuden postauksen kirjoittamista, ja nyt päätin tarttua tuumasta toimeen. Saattaa olla aikamoista tajunnanvirtaa - sen verran pitkä aika on siitä, kun viimeksi mitään kirjoittelin.

Mitä viimeisen kahden ja puolen kuukauden aikana on tapahtunut? No, kuva(t) kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten olkaa hyvät:

Eräät eväät syyskuulta: miniluumutomaatteja, uunimunakasta ja energiajuoma.

Eräs naposteluannos syyskuulta: banaani, satsuma, juustonaksuja, sipsejä ja härkäpapuja.

Oijoi, uusi treenikassi! <3

Kävelymaisemia syyskuulta.



Ihan fiksunnäköinen aamu-/iltapala: marjoja ja pari leipää.

Herkkupäivän herkut.

Berliinin-matkan suunnittelua: palaveri irkkubaarissa asianmukaisin juomin.

Kunnon gourmet-ruokaa: kotletteja, bbq-ranskalaisia, kurkkua ja kirsikkatomaatteja.

Ehkä yks parhaimmista aamupaloista pitkään aikaan: energiajuoma, vadelma-valkosuklaakeksi ja gluteeniton tomaatti-mozzarellasämpylä. Tää oli lentokentällä, jonka takia pulitin näistä 15 euroa ja rapiat. :D

Berliinin Hard Rock Cafe ja erittäin maukas, vadelmainen drinkki.

Ylläolevat kuvat summaa mielestäni aika hyvin sen, mitä viime aikoina on tullut puuhailtua. Valitettavan vähän liikuntaa - Heiaheia sen kertoo: marraskuussa NOLLA MINUUTTIA, syys-lokakuussa yhteensä 18 liikuntakertaa, joista kertyi noin 14 tuntia (yllättävän paljon!), liian lepsua syömistä, liikaa herkuttelua. Mutta myös erittäin hienoja uusia muistoja, ulkomaanreissu, rentoa oleilua ja suhteellisen stressitöntä elämää. 

Painonhallinta tuntuu tällä hetkellä haasteelliselta, mutta en oo vaipunut epätoivoon ja edelleen nautin elämästäni. Tää on vain yksi elämänvaihe muiden joukossa, ja uskon että mullekin koittaa vielä kovan treenaamisen ja kilojen karistamisen aika. Mutta se aika ei ole ainakaan vielä. Tällä viikolla oon yrittänyt kovasti keskittyä parempaan perus syömiseen ja minimaaliseen herkutteluun. Eilen illalla (nälkäisenä töiden jälkeen, seliseli, tiedän) "sorruin" ekaa kertaa tällä viikolla, kun vedin junassa kotimatkalla tupla-Snickersin. Yritin lohduttautua sillä, että "siinä oli sentään yli 6 grammaa proteiinia!". Heikkoa, tiedän. :D Varsinaisia herkkupäiviä mulla ei ole (joka kolmannen päivän herkuttelut jäivät uljaana kokeiluna unholaan jo aikapäiviä sitten), yritän nyt ottaa erilaisen suhtautumisen herkkuihin ja herkutella satunnaisesti. Niin, ettei övereitä tapahdu, eikä tosiaankaan mitään kokonaisia mättöpäiviä. Sellaisen suhtautumisen, että kylässä herkkuja tarjottaessa voin ilman kärvistelyjä kieltäytyä, tai vaihtoehtoisesti ilman omantunnontuskia ottaa. Sellaisen suhtautumisen, että herkuttelun jälkeen ei seuraa morkkista. Ja että niitä ihan kokonaan herkuttomia päiviä olisi valtaosa ihan jokaisesta viikosta. Katsotaan, mitä käy. :)

Oon miettinyt, että tällä hetkellä mun suurimmat ongelmat painonhallinnan saralla ovat juurikin ne herkut, mutta myös liikunta. Ja osittain tavallinen syöminen. Liian usein lautaselle on päätynyt jonkinmoisia eineksiä, enkä aina ole "jaksanut" pilkkoa huonolaatuisen annoksen seuraksi kasviksia, mikä on tietysti vielä vähän kehnontanut ravintosisältöä. Tällä viikolla oonkin ekstra-ahkerasti syönyt kasviksia, ja toteuttanut pitkäaikaisen suunnitelmani vihreän lisäämisestä ruokavalioon. 

Maanantain kevyet työeväät: Kesoa (<3), porkkanaa, kurkkua ja banaani.

Keskiviikon maukas ja mehukas lounas: kanaa, riisiä, parsakaalia ja salaattia.

Sivuhuomiona pienet pahoittelut kuvista: Blogger aloitti taas saman vanhan, erittäin ärsyttävän kuvien kääntelyn, ja koska mulla alkaa tulla kohta kiire ruoanlaiton ja töihin lähdön kanssa, jätin ne nyt tolla tavalla tyhmästi ihan väärinpäin.

Vihreistä vielä. Vihreät kasviksethan on (varmasti moni lukija tietää) mitä parhaimpia kasviksista, koska niissä on niiiiiin paljon kaikkea hyvää: rautaa, luteiinia, C- ja K-vitamiineja, kuitua. Mulle ei oo jostain syystä kauheasti uponnut juuri nuo vihreät, ja vaikka elämäntapamuutoksen myötä opettelin syömään kaikenlaista muuta terveellistä, en ikinä ollut omaksunut vihreitä ruokavaliooni, ja kokeilut niiden parissa on olleet aika satunnaisia. Tällä viikolla lautaselta on kuitenkin löytynyt babypinaattia, jäävuorisalaattia, kurkkua, parsakaalia ja uutta tuttavuuttani lehtikaalia. Viimeksimainitusta täytyy kokeilla jossain päin nettiä bongaamaani lastureseptiä (käytännössä siis lehtikaali riekaleiksi, päälle öljyä ja mausteita ja uuniin paistumaan herkullisen rapeiksi lastuiksi, nam :P). Ei-vihreistä oon tankannut banaanilla, satsumilla, porkkanoilla ja miehen äidin poimimilla vadelmilla. Nam, jälleen. :)

Toivon todellakin, että tää tän viikon hyvä vire ruokailujen suhteen säilyy. Toisaalta, miksei säilyisi? Ei se muuta vaadi kuin hieman ajatustyötä (mitä söisi, kuinka paljon, muista ateriarytmi), vaivannäköä (kaupassakäynti! :D, pilkkominen, eväiden valmistus) ja itsekuria (jyrkkä ei mieliteoille). Eiköhän tästä hyvä tule. :)

Vielä paremman viikosta tekisi liikunta. Tiistaina tein muutaman tunnin ylitöitä, ja lauantaina oon menossa kuudenneksi päiväksi (mutta vain kuudeksi tunniksi) duuniin, joten aika paljon työn puolesta tulee liikuntaa tällä viikolla. Mutta kun se ei ole sama asia kuin kunnon hikiliikunta. Siksipä pitäisi oikeesti tsempata ja lähteä salille huomenna tai sunnuntaina. Tai salille huomenna ja kävelylenkille sunnuntaina. Tai JOTAIN. En aio kuitenkaan ottaa mitään stressiä liikunnasta, vaan meen fiiliksen mukaan, ja keskityn nyt tuohon syömiseen kunnolla.

Syömisestä puheenollen, nyt tän pitäis kiirehtiä valmistamaan lounasta ja eväitä. Palaillaan!

- Jenni

4 kommenttia:

  1. Hihi, tunnistin heti Kesoksi tuon raejuuston. :D Koska Keso on.. <3

    Hyvä vinkki parempiin syömisiin on prepata niitä valmiiksi! Esimerkiksi yhtenä päivänä viikossa tekee isot kasat erilaisia kasviksia ja muita, joita on viikolla tosi helppo vain lapata jääkaapista/pakkasesta lautaselle ja mikron kautta suuhun. Mä teen tätä samaa, ihan vain laiskuuteni vuoksi. :D Tällöin ei tarvitse sitä itse kokkailua harrastaa kuin sen kerran viikossa, eikä siihen oikeasti kulu edes aikaa sen enempää, kuin mitä kuluisi yhden normiruokasetin kokkaamiseen. Kannattaa kokeilla! Ja mikään ei ole helpompaa kuin pakastevihannekset. Niissä saattaa näin talviaikaan olla paremmin vitamiinitkin tallella kuin tuoreissa. Ja ne on hyviä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keso on parasta <3 Kiitti vinkistä, oonkin tota preppausta monesti miettinyt, mutta aina jäänyt ajatuksen tasolle. Huomenna vois hyökätä kauppaan ja tyhjentää hevi-osaston sekä pakastealtaan. :P

      Poista
  2. Jee, kiva kuulla sustakin! Ihanalta kuulostaa että osaat nauttia elämästä. Jos ei lähde täysin raiteilta homma niin sillon sitä kannattaakin nauttia! :)

    -Kaukaa Kaunis

    VastaaPoista
  3. Molemmilla menny suunnitelmat vähän mönkään, mutta kuten sanoit; tämäkin on vain vaihe. :) Motivaatio ja halu tulee sitten, kun on tullakseen. Mitä siitä ottamaan stressiä. Pääasia on, että osaa nauttia tästä hetkestä. :)

    VastaaPoista