sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Ensi viikon tavoitteet

Näin sunnuntai-iltana on hyvä miettiä, mitä haluaa seuraavalla viikolla saavuttaa. Yleensä mulla ei ole mitään tavoitteita yksittäisille viikoille, mutta voisin ottaa sellaiset käyttöön - liikunta ja terveellinen syöminen kun ovat mulle aina välillä haasteellisia juttuja. Tavoitteiden avulla pysyn ehkä paremmin ruodussa, ja viikkoon tulee ryhtiä ja rakennetta. Tällainen pohjustus.

Ensi viikolla aion:

- kokeilla viittä uutta ruoka-ainetta

Tein tutkimusta aiheesta ja päätin ottaa seuraavat ainekset testiin: palsternakka, fenkoli, pavut, kvinoa ja maapähkinävoi (hyviä rasvoja!). Todennäköisesti oon joitain noista maistanut aiemminkin, mutta jujuna on se, ettei mikään kuulu nykyiseen ruokavaliooni, joten oikeastaan kaikki on mulle vielä vieraita juttuja. Oon lukenut hyviä asioita kaikista viidestä, ja parhaimmassa tapauksessa ne myös maistuu hyvältä! Palsternakka ja fenkoli on listassa sen takia, että tosiaan opettelen syömään niitä kasviksia monipuolisemmin, ettei mee aina kurkku-tomaatti-paprika-linjalle. Fenkoli myös kiehtoo makunsa puolesta, sitä on kuvattu anismaiseksi ja lakritsiin vivahtavaksi. Meinasin tehdä sekä palsternakasta että fenkolista uunissa rapeita lastuja, maustettuna suolalla ja mustapippurilla. Pavut varmaankin syön vain lisukkeena, ja maapähkinävoilla aion herkutella ensin sellaisenaan. Kvinoaa täytyy vielä hieman pohtia, voisko siitä tehdä puuroa?


Mustapippuri loppui! Onneksi huomenna on palkkapäivä. :D


Ensi viikolla aion:

- harrastaa liikuntaa viitenä päivänä

Nyt kun oon täysipainoisesti toipunut flunssasta, ja jo tänä viikonloppuna pystynyt liikkumaan entisenlaisesti, ensi viikolla on aika laittaa uusi vaihe silmään. Jos vaikka saisi sen suuren tavoitesuunnitelmankin tehtyä! Huomenna pääsen vihdoin ja viimein sulkapallomailaostoksille (kaksi mailaa olen jotenkin onnistunut hajottamaan, ja nyt todellakin investoin uuteen ja kestävämpään versioon), eli jonain kauniina iltapäivänä tai iltana on pakko lähteä lätkimään. Vastustajana oma rakas poikaystävä. Sulkkiksen lisäksi mielin uudelleenkäynnistää juoksukunnon kehittämisprojektini. Olipas pitkänlaisesti muotoiltu. :D Kaksi lenkkiä on ensi viikon tavoite. Sitten vielä kahvakuulailu ja ainakin yksi salikäynti. Tossa olis viisi liikuntakertaa, mutta viikonloppuisin ehtii monesti liikkua useampaan otteeseen yhden päivän aikana, niin voi olla että kertoja tulee enemmän kuin viisi. Mahtia olis kaksi salikäyntiä, kaksi lenkkiä, sulkapallo, kahvakuula ja kävelylenkki. I can do it!


Mä NIIN kulutan näitä kenkiä ensi viikolla.

Ensi viikolla aion:

- pitää kaksi kokonaista herkutonta päivää

Hui, tää on näistä kolmesta tavoitteesta kyllä vaikein! Kun mulla on niin kova herkkuhimo aina aamuvuoroviikoilla. Ja kaikkina muinakin ajankohtina. Mutta uskon vahvasti, että kun kirjoitan sen tähän, se myös toteutuu. Eikä kaksi herkutonta päivää tarkoita mieletöntä mättämistä muina päivinä.

Siinä ne nyt olis. Nyt pistän viikon pakettiin ja lähden lenkille.

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti